dimecres, 1 d’abril del 2015

ARTICLE "MOTIVACIÓ"

He trobat molt adient el següent article relacionat amb la motivació per l’aprenentatge en els estudiants de l’educació d’adults. I he pensat en compartir-lo amb tots vosaltres, perquè justament la motivació és un dels aspectes que apareixen al meu pla d’intervenció.




Una de les intencions de la que partim en aquest projecte que vull dur a terme, és conèixer el grau de motivació d’aquests alumnes per disminuir l’abandonament dels seus estudis.

En els últims anys el professorat del centre està preocupat perquè hi ha alumnes que es donen de baixa durant el curs. I reflexionant sobre aquest tema vaig proposar al centre conèixer primer de tot si els alumnes estaven motivats o no, i a partir d’aquí podríem prendre mesures amb aquells alumnes que demostren desmotivació pels estudis que fan.

A totes les edats és important que la motivació estigui present per aprendre. Però en aquest context on desenvolupo el meu pràcticum II, els adults, a causa de les seves característiques psicosocials, es desmotiven fàcilment durant el curs (alumnes que tenen una família que atendre, que treballen, altres són immigrants, alumnes que no van poder estudiar o no van voler en el seu moment i ara la situació és molt diferent, potser més positiva o negativa,...). He pogut comprovar al centre que aquestes característiques influeixen en la forma d’actuació dels alumnes respecte l’aprenentatge i a la vida.

Aquest article explica com motivar als alumnes de forma significativa, per això, éstic totalment d’acord amb els següents punts, que són bàsics i necessaris perquè l’adult estigui motivat amb els seus estudis:
  1.         S'han de tenir en compte les característiques psicosocials dels adults.
  2.           El paper del professor i la societat (és necessària una vinculació entre els continguts que es donen a les classes i la vida dels alumnes, les vivències i els coneixements adquirits anteriorment).



Per concloure aquesta entrada vull anomenar els tres elements relacionats entre sí que són la base per a la motivació:
  • EL DESIG DE FER UNA ACTIVITAT.
  • LA CAPACITAT PER A LA SEVA REALITZACIÓ.
  • L'ESFORÇ PER ACONSEGUIR EL QUE ES PROPOSA.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada