diumenge, 5 d’abril del 2015

MÉS VISITES AL DEPARTAMENT D’ORIENTACIÓ

Durant l’anterior pràcticum I vaig observar que els alumnes moltes vegades tenien dubtes o manca d’informació sobre algun tema, però no demanaven ajuda al Departament d’Orientació i l'especialista es queixava d'això, del poc interés dels alumnes.

Vaig considerar en aquell moment que era necessari donar més publicitat a aquest servei ja que està dins el centre i hi ha una persona molt preparada i amb bona disposició per ajudar als alumnes del centre. A més, aquesta professional està en contacte amb els altres tutors i especialistes del centre per dur una mateixa línia de treball i treballar de forma col.laborativa.

Aquest any he tornat al centre i m’he trobat amb aquesta mateixa situació, segons l’orientadora del Departament, que els alumnes no assisteixen a demanar dubtes, informació, ajudes, recomanacions,...

Al final del pràcticum I ja vaig proposar per al pràcticum II la realització d’un tríptic d’aquest Departament, per a tot l’alumnat del centre que estigui estudiant allà i el pugui tenir a l’abast amb diferent tipus d’informació:

-           L'Oferta Educativa del Centre.
-          Diferents assessoraments que poden trobar al Departament.
-          Direcció, telèfon, adreça electrònica.

Es tracta de fer un tríptic que sigui funcional, molt senzill perquè tothom ho entengui (tenint en compte la diversitat d’estudiants del centre) amb informació bàsica per a què sigui fàcil de llegir i a la vegada et motivi a visitar el Departament si és necessari.

En aquest moment tinc un esborrany del tríptic amb aquesta informació anterior que he comentat. A la direcció del Centre els ha semblat una idea molt interessant l’elaboració d’aquest tríptic i s’ha acordat a una reunió la difusió d’aquest una vegada estigui acabat.

La meva reflexió va més relacionada amb el treball dels tutors i tutories, perquè és en aquest àmbit on s’hauria de treballar més per donar a conèixer aquest Departament. Els tutors són qui coneixen més als seus alumnes i els que podrien derivar-los a l’Orientadora si és necessari, animar-los a visitar aquest Departament per a donar resposta a segons quins dubtes, dificultats, problemàtiques,... penso que el tríptic pot ser una eina útil perquè la tindran al seu abast a casa, però també seria interessant aquesta implicació per part de les tutories.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada